Blog

Ablakfóiával a káros sugarak ellen

Gyakran tapasztalhatjuk az autóban történő utazás közben, hogy szinte éget a nap az üvegen keresztül. Nem véletlenül, hiszen az így ránk eső fény- és hőenergia számos káros élettani hatást eredményezhet. Mai cikkünkből kiderül, ez vajon miért van így és hogyan képes az ablakfólia segíteni a jelenségen.

 Az autóba beérkező fény által besugárzott hő 53%-ban az infravörös sugarakból tevődik össze. Ez az UV sugárzás igen káros, hiszen egyrészt az autó belsejének fakulásáért is felelős, másrészt egészségünket is károsíthatja, bőrelváltozásokat, sőt még bőrrákot is okozhat. Ezen kívül pedig energiavédelmi szempontból ezen sugarak kivédése a legfontosabb.

Ha energetikai szempontból szeretnénk megvizsgálni az autónkba érkező fényt, elsősorban a Teljes Áteresztett Napenergia témakörét kell szemügyre vennünk. Ez az érték ugyanis megmutatja, hogy az ablakokon keresztül mennyi energia érkezik be, s ezáltal ebből mennyi az, amely elnyelődik a felületeken, majd kisugárzásra kerül. Ennek a mutatónak a vizsgálata azért is fontos, hiszen az ablakok mellett ülünk, így ez az energia közvetlenül ér bennünket.

Ez az energia három részből tevődik össze:

  • egyrészt az ablakon keresztül besugárzik
  • másrészt számos felületről visszatükröződik
  • harmadrészt pedig a felületek elnyelik azt, majd ismét kisugározzák.

Azt, hogy egy fólia mennyire bír hővédő hatással az adja meg, hogy milyen mértékben képes kiszűrni ezeket a beáramló energiákat. A Skyfol BabyGuard autófóliák 95%-ban kiszűrik az infravörös sugarakat, így mai viszonylatban a legerősebb hővédő fóliák egyike a világon.

Ha szeretnéd levédeni az autód a hőtől (hővédelem nélküli fóliát nem is ajánlok) akkor válassz minimum a HP PRO vagy NT anyagok közül. Ha a pénztárcád engedi válaszd a SkyFol BabyGuard-ot! Helyszínen a bemutatógépen meggyőződhetsz a fóliák közötti különbségekről. Keresd telepítőnket, aki bevezet a fóliák világába.

Szabó Péter – Hivatalos SkyFol telepítő

Hogy tud engem megvédeni a hőtől egy autóüveg fólia?

Az autónak az üvege fólia nélkül átereszti a nap sugárzásának a szoláris tartományát. Ebbe tartozik bele az UV, a teljes látható fény, valamint az infravörös sugárzás egy része is.
A látható fényt az összes autófólia képes megszűrni, de az UV-t nem! Az infravörös sugárzás a bőr mélyebb rétegeibe tud eljutni, ezért a hőérzet magasabb. A raktáron lévő hővédő autófóliáink minimum 99%-os UV védelemmel vannak ellátva a maximális komfort érzet érdekében.

A hővédő autófóliák belépő szintű fóliája a SkyFol Hp. Ez a fólia már kapott fémezést, amit mélyszínezett réteggel laminálnak. Az infravöröstől való védelem függ a fémezés vastagságának mértékétől, aminek van egy határa. Ha túl sokat tartalmaz a fólia zavaróan tükröződő lesz, illetve a telepíthetőségét is nagyban megnehezíti.

A SkyFol Ceramic (SkyFol NT) gyártási menete hasonló a fémezést tartalmazó fóliákkal. A különbség az alapanyagban rejlik, ami a titánium-nitrát. Hővédelme kiemelkedő, infravörös szűrésük 60-80% között van.

Hővédelem szempontjából kiemelkedő helyet foglal el az NT PRO, HP PRO autóablak fóliák. Infraszűrése  99%-os is lehet. A technológiát japánban dolgozták ki. Fontos tudni, hogy vannak olyan más gyártók, akik az infratartomány csak bizonyos részét szűrik!

A lista élén a Skyfol BabyGuard áll. Erősen ajánlott azoknak, akik a hővédelem miatt szeretnék lefóliáztatni az autójukat. Ez a prémium fólia babákra, kisgyermekekre lett kifejlesztve. Az ő bőrük vékonyabb, érzékenyebb a napra. Kiemelkedő hő és UV védelme mellett, olyan mélyszínezést tartalmaz, ami a legcsekélyebb jelét sem mutatja fakulásnak 10 év elteltével sem. Üvegtörés esetén a BabyGuard egyben tartja az üveglapot, így a szilánkrobbanástól nem kell tartani. Ne spórolj a gyermekeden! Válaszd a legjobbat!

Ne engedd magad becsapni a gagyi kínai és koreai hővédő fóliáknak. Ha 20.000Ft-ért kínálnak profi hővédő fóliát, inkább fordulj ki a műhelyből.  Minden esetben kérdezz rá kapsz-e Af matricát a fóliázáshoz, illetve műbizonylatot. Ezeket a hivatalos dolgokat a Fólia Győrnél természetes megkapod helyben!

Ha szeretnéd levédeni az autód a hőtől (hővédelem nélküli fóliát nem is ajánlok) akkor válassz minimum a HP PRO vagy NT anyagok közül. Ha a pénztárcád engedi válaszd a SkyFol BabyGuard-ot! Helyszínen a bemutatógépen meggyőződhetsz a fóliák közötti különbségekről. Keresd telepítőnket, aki bevezet a fóliák világába.

Szabó Péter – Hivatalos SkyFol telepítő

+3630 488 66 56

Fólia Győr

Autófóliázás – Milyen sötét legyen az üveg sötétítésem?

Akkor a legkönnyebb kiválasztanod a számodra megfelelő sötétítést az autódon, ha tudod mi a célod vele!

A legtöbben a legsötétebb fóliát választják, mivel ennek a legnagyobb a fényvédelme is.5% fény beeresztés, 95% fény visszatartás. kívülről nem lehet belátni, bentről meg olyan a kilátás napközben, mintha napszemüvegen keresztül néznél ki. Viszont! Azzal is számolni kell, hogy az éjszakai fényt is 95%-osan megszűri, azaz az éjszakai tolatáskor, ha hátra nézünk nehezíti a tolatást. Ilyenkor a külső visszapillantó tükröket szoktuk javasolni vagy egyéb tolatást segítő technikát.

Ha nem cél az, hogy eltakard mi van a hátsó részen választhatsz akár egy közepes fóliát, aminél pár méterről nem látnak be, de ha közelebb lépnek már belátni. Cserébe könnyebben kilátsz éjszakai is.

Ha szereted a világosságot az autódban, Te csak a hő és UV ellen szeretnél védekezni akkor vannak egészen világos anyagok, amiken a fény bejön, de a meleget kint tartja.

Kérdésed van? Nem tudsz dönteni? Segítünk! Gyere el a műhelyünkbe, ahol katalógusból ki tudod választani vagy a bemutatógépek segítségével. Előzetes időpont egyeztetés minden esetben szükséges!
+36 30 488 6656

Fényszóró (lámpa) polírozás fontossága

Bemattult, sárga lámpabúra csökkenti a látótávolságot

Fényszóró – lámpa polírozás Győr
Mivel az autólámpa műanyagból készül az UV, meleg és a karcok hamar le tudják csökkenteni a gyári kibocsátott fényt. Esti vezetésnél baleset veszélyes is lehet, valamint a műszaki vizsga buktatója lehet. Nem lehet végtelen alkalommal polírozni a búrákat. Egy idő után elvékonyodik az anyag és menthetetlen lesz a fényszóró. Cseréje akár több 100 ezer Forint is lehet, ezért érdemes a legtartósabb védelmet választani. Ma a legjobb megoldás, amit ismer a piac az a fényszóró polírozás után egyből egy védő fólia felhelyezése a lámpára. Ez 100%-ban szűri az UV-t, ami megakadályozza a mattulást, valamint véd a felpattanó kavicsoktól, karcoktól. Egy átlagos méretű lámpa fóliázás 10.000Ft szokott lenni oldalanként.

Fólia Győr
+3630 488 6656

Épület fóliázás

Belülről hasznos, kívülről esztétikus

Az épület fóliázással kapcsolatos megkereséseink főbb okai a hővédelem, illetve belátásvédelem. Több féle hővédős fólia létezik a SkyFol kínálatában.

Hővédelem
Beltéri anyagok előnye a kültérivel szemben, hogy időtállóbb. Nincsenek kitéve a környezeti hatásoknak, mint például eső, szél. Kültéri fóliák viszont közvetlen reflektálja vissza a hőt, azaz nem pattog a hő az üveg rétegek között, így a helység hőmérséklete még alacsonyabb lesz.

Belátásvédelem
Üzletek, gyárak vagy lakások gyakori megkeresésének a célja, hogy kívülről ne lehessen belátni, miközben nappal, belülről a kilátás ne legyen akadályozva. Erre is van megoldás! Tükrös fólia népszerű anyag a kínálatunkból.

UV védelem
Fóliáink 99%-os UV védelemmel rendelkeznek. Ezek az anyagok megakadályozzák, hogy például az ablak mellett napi 8 órát dolgozó megégjen. Volt megkeresésünk egy luxus öltönyökkel foglalkozó cégtől, akik teljesen jogosan féltették a drága bőr cipőiket a kirakatban. Az UV felgyorsítja a bőr öregedését, ami tönkre tehet egy drága cipőt vagy kanapét! Nem utolsó sorban fakuláshoz is vezethet, ami szintén nem tesz jót az öltönynek.

Ha szeretnél épület ablakot fóliáztatni keress minket bizalommal. Helyszíni felmérést követően egy katalógusból segítünk kiválasztani a számodra legmegfelelőbb fóliát.

Fólia Győr
+3630 488 6656