Blog

Ablakfóiával a káros sugarak ellen

Gyakran tapasztalhatjuk az autóban történő utazás közben, hogy szinte éget a nap az üvegen keresztül. Nem véletlenül, hiszen az így ránk eső fény- és hőenergia számos káros élettani hatást eredményezhet. Mai cikkünkből kiderül, ez vajon miért van így és hogyan képes az ablakfólia segíteni a jelenségen.

 Az autóba beérkező fény által besugárzott hő 53%-ban az infravörös sugarakból tevődik össze. Ez az UV sugárzás igen káros, hiszen egyrészt az autó belsejének fakulásáért is felelős, másrészt egészségünket is károsíthatja, bőrelváltozásokat, sőt még bőrrákot is okozhat. Ezen kívül pedig energiavédelmi szempontból ezen sugarak kivédése a legfontosabb.

Ha energetikai szempontból szeretnénk megvizsgálni az autónkba érkező fényt, elsősorban a Teljes Áteresztett Napenergia témakörét kell szemügyre vennünk. Ez az érték ugyanis megmutatja, hogy az ablakokon keresztül mennyi energia érkezik be, s ezáltal ebből mennyi az, amely elnyelődik a felületeken, majd kisugárzásra kerül. Ennek a mutatónak a vizsgálata azért is fontos, hiszen az ablakok mellett ülünk, így ez az energia közvetlenül ér bennünket.

Ez az energia három részből tevődik össze:

  • egyrészt az ablakon keresztül besugárzik
  • másrészt számos felületről visszatükröződik
  • harmadrészt pedig a felületek elnyelik azt, majd ismét kisugározzák.

Azt, hogy egy fólia mennyire bír hővédő hatással az adja meg, hogy milyen mértékben képes kiszűrni ezeket a beáramló energiákat. A Skyfol BabyGuard autófóliák 95%-ban kiszűrik az infravörös sugarakat, így mai viszonylatban a legerősebb hővédő fóliák egyike a világon.

Ha szeretnéd levédeni az autód a hőtől (hővédelem nélküli fóliát nem is ajánlok) akkor válassz minimum a HP PRO vagy NT anyagok közül. Ha a pénztárcád engedi válaszd a SkyFol BabyGuard-ot! Helyszínen a bemutatógépen meggyőződhetsz a fóliák közötti különbségekről. Keresd telepítőnket, aki bevezet a fóliák világába.

Szabó Péter – Hivatalos SkyFol telepítő

Hogy tud engem megvédeni a hőtől egy autóüveg fólia?

Az autónak az üvege fólia nélkül átereszti a nap sugárzásának a szoláris tartományát. Ebbe tartozik bele az UV, a teljes látható fény, valamint az infravörös sugárzás egy része is.
A látható fényt az összes autófólia képes megszűrni, de az UV-t nem! Az infravörös sugárzás a bőr mélyebb rétegeibe tud eljutni, ezért a hőérzet magasabb. A raktáron lévő hővédő autófóliáink minimum 99%-os UV védelemmel vannak ellátva a maximális komfort érzet érdekében.

A hővédő autófóliák belépő szintű fóliája a SkyFol Hp. Ez a fólia már kapott fémezést, amit mélyszínezett réteggel laminálnak. Az infravöröstől való védelem függ a fémezés vastagságának mértékétől, aminek van egy határa. Ha túl sokat tartalmaz a fólia zavaróan tükröződő lesz, illetve a telepíthetőségét is nagyban megnehezíti.

A SkyFol Ceramic (SkyFol NT) gyártási menete hasonló a fémezést tartalmazó fóliákkal. A különbség az alapanyagban rejlik, ami a titánium-nitrát. Hővédelme kiemelkedő, infravörös szűrésük 60-80% között van.

Hővédelem szempontjából kiemelkedő helyet foglal el az NT PRO, HP PRO autóablak fóliák. Infraszűrése  99%-os is lehet. A technológiát japánban dolgozták ki. Fontos tudni, hogy vannak olyan más gyártók, akik az infratartomány csak bizonyos részét szűrik!

A lista élén a Skyfol BabyGuard áll. Erősen ajánlott azoknak, akik a hővédelem miatt szeretnék lefóliáztatni az autójukat. Ez a prémium fólia babákra, kisgyermekekre lett kifejlesztve. Az ő bőrük vékonyabb, érzékenyebb a napra. Kiemelkedő hő és UV védelme mellett, olyan mélyszínezést tartalmaz, ami a legcsekélyebb jelét sem mutatja fakulásnak 10 év elteltével sem. Üvegtörés esetén a BabyGuard egyben tartja az üveglapot, így a szilánkrobbanástól nem kell tartani. Ne spórolj a gyermekeden! Válaszd a legjobbat!

Ne engedd magad becsapni a gagyi kínai és koreai hővédő fóliáknak. Ha 20.000Ft-ért kínálnak profi hővédő fóliát, inkább fordulj ki a műhelyből.  Minden esetben kérdezz rá kapsz-e Af matricát a fóliázáshoz, illetve műbizonylatot. Ezeket a hivatalos dolgokat a Fólia Győrnél természetes megkapod helyben!

Ha szeretnéd levédeni az autód a hőtől (hővédelem nélküli fóliát nem is ajánlok) akkor válassz minimum a HP PRO vagy NT anyagok közül. Ha a pénztárcád engedi válaszd a SkyFol BabyGuard-ot! Helyszínen a bemutatógépen meggyőződhetsz a fóliák közötti különbségekről. Keresd telepítőnket, aki bevezet a fóliák világába.

Szabó Péter – Hivatalos SkyFol telepítő

+3630 488 66 56

Fólia Győr