Blog

Hogy tud engem megvédeni a hőtől egy autóüveg fólia?

Az autónak az üvege fólia nélkül átereszti a nap sugárzásának a szoláris tartományát. Ebbe tartozik bele az UV, a teljes látható fény, valamint az infravörös sugárzás egy része is.
A látható fényt az összes autófólia képes megszűrni, de az UV-t nem! Az infravörös sugárzás a bőr mélyebb rétegeibe tud eljutni, ezért a hőérzet magasabb. A raktáron lévő hővédő autófóliáink minimum 99%-os UV védelemmel vannak ellátva a maximális komfort érzet érdekében.

A hővédő autófóliák belépő szintű fóliája a SkyFol Hp. Ez a fólia már kapott fémezést, amit mélyszínezett réteggel laminálnak. Az infravöröstől való védelem függ a fémezés vastagságának mértékétől, aminek van egy határa. Ha túl sokat tartalmaz a fólia zavaróan tükröződő lesz, illetve a telepíthetőségét is nagyban megnehezíti.

A SkyFol Ceramic (SkyFol NT) gyártási menete hasonló a fémezést tartalmazó fóliákkal. A különbség az alapanyagban rejlik, ami a titánium-nitrát. Hővédelme kiemelkedő, infravörös szűrésük 60-80% között van.

Hővédelem szempontjából kiemelkedő helyet foglal el az NT PRO, HP PRO autóablak fóliák. Infraszűrése  99%-os is lehet. A technológiát japánban dolgozták ki. Fontos tudni, hogy vannak olyan más gyártók, akik az infratartomány csak bizonyos részét szűrik!

A lista élén a Skyfol BabyGuard áll. Erősen ajánlott azoknak, akik a hővédelem miatt szeretnék lefóliáztatni az autójukat. Ez a prémium fólia babákra, kisgyermekekre lett kifejlesztve. Az ő bőrük vékonyabb, érzékenyebb a napra. Kiemelkedő hő és UV védelme mellett, olyan mélyszínezést tartalmaz, ami a legcsekélyebb jelét sem mutatja fakulásnak 10 év elteltével sem. Üvegtörés esetén a BabyGuard egyben tartja az üveglapot, így a szilánkrobbanástól nem kell tartani. Ne spórolj a gyermekeden! Válaszd a legjobbat!

Ne engedd magad becsapni a gagyi kínai és koreai hővédő fóliáknak. Ha 20.000Ft-ért kínálnak profi hővédő fóliát, inkább fordulj ki a műhelyből.  Minden esetben kérdezz rá kapsz-e Af matricát a fóliázáshoz, illetve műbizonylatot. Ezeket a hivatalos dolgokat a Fólia Győrnél természetes megkapod helyben!

Ha szeretnéd levédeni az autód a hőtől (hővédelem nélküli fóliát nem is ajánlok) akkor válassz minimum a HP PRO vagy NT anyagok közül. Ha a pénztárcád engedi válaszd a SkyFol BabyGuard-ot! Helyszínen a bemutatógépen meggyőződhetsz a fóliák közötti különbségekről. Keresd telepítőnket, aki bevezet a fóliák világába.

Szabó Péter – Hivatalos SkyFol telepítő

+3630 488 66 56

Fólia Győr